תזונה בריאה במוסדות חינוך

כולנו מודעים לחשיבות הרבה שיש לתזונה בריאה על גופנו והחשיבות רבה אף יותר בגילאים הצעירים. בגילאים אלו מתפתח השלד והגוף בכלל באופן מואץ והוא זקוק ל”אבני בניין” טובות אשר יסייעו לו במלאכתו.

ילדינו מבלים זמן רב במוסדות החינוך מדי יום ואוכלים בהם לרוב שתי ארוחות- ארוחת עשר וארוחת צהריים. ארוחות אלו הן מהחשובות ביום ועליהן להכיל את כל מה שגופם ושכלם של ילדינו זקוק לו בשעות אלה. יש להן השפעה רבה על הגדילה והבריאות הכללית ככלל ועל היכולת של ילדינו להתרכז וללמוד בהצלחה במהלך היום.

משרד החינוך, מצדו התייחס אף הוא לעקרונות החשובים באכילה במוסדות החינוך והתווה כללים ברורים בנושא.

אנו בבר-קל פועלים לפי עקרונות אלה מזה שנים רבות בבישול ארוחות בריאות לילדים במוסדות החינוך בהם אנו פועלים וחשוב לנו לשתף אתכם בעקרונות אלו:

1. אין להגיש מזון מטוגן לילדים כלל

2. אין להגיש שתייה ממותקת במהלך הארוחות או בכלל. השתייה המומלצת לילדים היא מים

3. אין לתבל את המזון בסוכר, סילאן או דבש.

4. יש להפחית את כמויות המלח או להשתמש ברכיבים עתירי נתרן

5. יש להגיש מזון דל בשומן מהחי ולהשתמש בעיקר בעוף

6. אחת עד פעמים בשבוע יש להגיש לילדים מזון צמחוני עתיר חלבון כתחליף לבשר.

7. פירות וירקות טריים – יוגשו בכל הארוחות.

8. גיוון – הילדים יאכלו מזון מגוון אשר ישתנה בכל יום מימות השבוע.

9. לא ייעשה כל שימוש במזון מעובד כחלק מרכיבי המזון.

9. טעם נפלא ופרזנטציה מעולה – יפה בעין טעים בפה. כאשר המזון מוגש בצורה נאה ואסתטית, התיאבון שלנו פועל בהתאם!!

מנסיוננו, ילדים אשר אוכלים מזון טעים ובריא בבית הספר ממשיכים בהרגלים ומרחיבים את האכילה הבריאה גם לבית. הרגלי אכילה בריאה הם נכס לכל החיים!

מה חשוב לבדוק כאשר אתם בוחנים את האוכל אותו אוכלים ילדיכם בגן או בבית הספר?

לתשומת לבכם, חשוב מאד לבדוק מהו המזון אותו אוכלים ילדיכם בגן או בבית הספר. בדקו היטב:

1. האם הילדים שלכם נהנים מהאוכל?

2. האם הילדים שלכם שבעים ורגועים לאחר הארוחה?

3. מה הילדים שלכם חושבים על הגשת המזון? האסתטיקה של הארוחה?

4.  מהם רכיבים המזון בהם משתמשים בהכנת המזון?

5.  האם המזון מגיע טרי וחם?

6. האם נעשה שימוש בחומרים מעובדים?

7. האם המזון מכיל כמויות גדולות של מלח? סוכר?

8. והחשוב ביותר – הקדישו בוקר אחד ולכו לראות את מקור המזון. זה חשוב!! כשתראו היכן מבשלים את המזון, האם המקום נקי? האם הצוות מקפיד על נקיון, שיער אסוף, כפפות במגע עם המזון.

*אין באמור תחליף לייעוץ רפואי ותזונתי. יש להתייעץ עם רופא בהתאם למצב הבריאותי.