מאמרים

תזונה בריאה במוסדות חינוך

כולנו מודעים לחשיבות הרבה שיש לתזונה בריאה על גופנו והחשיבות רבה אף יותר בגילאים הצעירים. בגילאים אלו מתפתח השלד והגוף בכלל באופן מואץ והוא זקוק

קרא עוד »

תזונה בריאה לילדים

תזונה בריאה היא אחד הגורמים המשמעותיים ביותר להתפתחותם הפיזית והנפשית של ילדינו. היא משפיעה על הגדילה, על הבריאות הכללית, מניעת מחלות וכמובן גם על הבריאות

קרא עוד »

ארוחות לקייטנות – ההיבט הבריאותי

כאשר אנו מדברים על קייטנות, אנו מדברים על חופש, או לפחות חופשה מלימודים ומסדר היום הקבוע. החופשה מתחברת אצל ילדים, כמו אצל הורים רבים עם אכילה משוחררת יותר, חלקה מחוץ לבית (בבריכה או בחוף הים, לעתים בנסיעות משפחתיות רחוק מהבית) וגם עם רכישת מזון מחוץ לבית. כל אלה מביאים לתופעה מעציבה – ילדים אשר חוזרים ב1/9 ללימודים עם מספר קילוגרמים עודפים כתוצאה מאכילה לא מסודרת ולא בריאה מחוץ למסגרת, במקביל לפעילות גופנית מועטת המתמקדת לעתים באכילת חטיפים תוך כדי צפייה בטלוויזיה. לכן, חשוב מאד להקפיד גם בחופשה על אכילה מאוזנת והדגש הראשון הוא על המזון המוצע בקייטנות. אם פעם היה

קרא עוד

תזונה בריאה במוסדות חינוך

כולנו מודעים לחשיבות הרבה שיש לתזונה בריאה על גופנו והחשיבות רבה אף יותר בגילאים הצעירים. בגילאים אלו מתפתח השלד והגוף בכלל באופן מואץ והוא זקוק ל”אבני בניין” טובות אשר יסייעו לו במלאכתו. ילדינו מבלים זמן רב במוסדות החינוך מדי יום ואוכלים בהם לרוב שתי ארוחות- ארוחת עשר וארוחת צהריים. ארוחות אלו הן מהחשובות ביום ועליהן להכיל את כל מה שגופם ושכלם של ילדינו זקוק לו בשעות אלה. יש להן השפעה רבה על הגדילה והבריאות הכללית ככלל ועל היכולת של ילדינו להתרכז וללמוד בהצלחה במהלך היום. משרד החינוך, מצדו התייחס אף הוא לעקרונות החשובים באכילה במוסדות החינוך והתווה כללים ברורים בנושא.

קרא עוד

תזונה בריאה לילדים

תזונה בריאה היא אחד הגורמים המשמעותיים ביותר להתפתחותם הפיזית והנפשית של ילדינו. היא משפיעה על הגדילה, על הבריאות הכללית, מניעת מחלות וכמובן גם על הבריאות המנטלית. מעבר לכך, הרגלי התזונה שמפתחים ילדינו בגילאים הצעירים ילוו אותם לאורך כל חייהם. מהם הכללים המרכזיים לאכילה בריאה ופיתוח הרגלים לחיים? 1. גיוון- תזונה מגוונת הכוללת את כל אבות המזון, אשר משתנה מיום ליום במהלך השבוע. 2. צריכת פירות וירקות טריים. 3. בישול ברכיבים טבעיים בלבד ללא חומרים מעובדים או חומרים משמרים. 4. . כמויות- כמויות מותאמות לגילו ולצרכיו הפיזיולוגיים של הילד. רמת התאבון של הילד היא המדד הטוב ביותר לקביעת הכמות הנדרשת לו.

קרא עוד